Aktiv med artrose

Aktiv med Artrose er et kurs og oppfølgingstilbud for deg med kne- eller hofteartrose eller for deg som har en skade/slitasje(degenerativ) menisk.

Har du artrose (slitasje), bør du komme i gang med trening for å redusere kne- eller hoftesmerter. Du vil få et treningsprogram og opplegg  tilpasset ditt nivå og dine plager.

Tilpasset trening vil gjøre deg bedre i stand til å drive med det du har lyst til og oppnå ny mål. Forskning viser at veiledet fysioterapi og trening, praktisk informasjon og råd, og vektreduksjon er de viktigste tiltakene for å øke funksjonen og forbedre livskvaliteten hos personer med kne- og hofteartrose, eller en skadet (degenerativ) menisk.

På Klinikken tilbyr vi et tre måneders tilbud som inneholder undervisning, individuell undersøkelse, kartlegging innenfor Aktiv A programmet og gruppetrening ledet av fysioterapeut.

Klinikken er en aktiv A-klinikk som innebærer at vi følger de siste retningslinjer for behandling av artrose (www.aktivmedartrose.no).Vi har et fagteam med sertifiserte Aktiv A fysioterapeuter med spesialistkunnskap om artrose. Hos fysioterapeuten får du en grundig undersøkelse med testing før – og etter tre måneders artroseprogram. 

GRUPPEUNDERVISNING OG TETT OPPFØLGING

Etter oppstart hos fysioterapeut følger en artroseskole med gruppeundervisning. Der vil du få en grundig innføring i hva artrose er, årsaker, samt praktiske råd og tiltak du selv kan gjøre for å mestre og forebygge utvikling av tilstanden på en best mulig måte.

I tillegg til veiledet ukentlig gruppetrening med fysioterapeut, får du et enkelt, tilpasset treningsprogram og informasjon om de ulike dokumenterte behandlingsalternativer.  Etter undervisningen legges en plan for eventuell videre veiledning, trening og oppfølgning. Innledende undersøkelse og kartlegging innenfor Aktiv A programmet

  • Undersøkelse og testing før og etter gjennomført program
  • Artroseskole med gruppeundervisning
  • Gruppetrening veiledet av fysioterapeut

Artroseprogrammet gjennomføres av Oda S Tørnkvist på Skansenklinikken, Koldalsvegen 2C, 4700 Vennesla. For nærmere informasjon og påmelding, ring 38157077 eller kontakt oss på post@skansenklinikken.no  www.skansenklinikken.no